הסיכון לדלקות באגן בגלל התקן תוך-רחמי
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 20/10/2006
1 דקות קריאה
שאלה:

האם לנשים צעירות שעדיין לא ילדו יש סיכון גדול יותר לדלקות באגן בגלל התקנת IUD גם אם מדובר בקשר יציב עם בן זוג אחד בלבד? מה הסיכון לפגיעה בפוריות בעקבות דלקת? האם יש איזשהו אמצעי להפחתת כאבי בטן שנגרמים ע"י IUD ? משככי כאבי מוכרים לא עוזרים, ורובם אינם מומלצים לאנשים בעלי מחלות כבד.

תשובה:
ההמלצה היא להתקין IUD לאחר לידת ילד אחד לפחות, לא בגלל שהסיכון אז פוחת, אלא בגלל הסיכון הקיים לדלקת באגן ובעיית אי- פריון בעקבותיה. נכון שדלקת באגן נפוצה יותר כשיש ריבוי פרטנרים, אולם כשיש התקן הסיכון עולה בשל ההתקן עצמו ללא קשר לריבוי פרטנרים. הסיכון לפגיעה בפוריות עולה ככל שיש יותר דלקות באגן, כיוון שהדלקת גורמת להיווצרות הידבקויות באגן. הדרך הטובה ביותר להפחתת הכאב היא כמובן טיפול בדלקת עצמה והוצאת ההתקן. אם משככי כאב רגילים דרך הפה לא עוזרים, ניתן להיעזר בזריקות של תרופות לא סטרואידיות, לדוגמה זריקת וולטרן לשריר. ד"ר נגה פוקס - אינפומד