דלג לתוכן

החלפת גלולה בגלל ירידה בחשק המיני

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 21/10/2006
1 דקות קריאה

שאלה:

רופא הנשים שלי החליף לבקשתי את השימוש בגלולת היסמין לאחר 3 שנים עקב ירידה ניכרת בחשק המיני .במקום היסמין רשם לי את הפמינט. מאיזו סיבה דווקא גלולה זו יכולה "לשחזר" את החשק המיני? האם מדובר במינון שונה?

תשובה:

כשמדברים על מינון שונה של גלולות למניעת הריון, מתכוונים לרכיב האסטרוגני. הרכיב העיקרי שגורם לירידה בליבידו בגלולות הוא הרכיב הפרוגסטטיבי. 2 הגלולות שציינת נבדלות בפרוגסטרון שבהן. בשני המקרים מדובר בפרוגסטרון שגורם לירידה קלה יחסית בליבידו, אולם אם לאחד מהם הגבת בירידה בליבידו, יש טעם לנסות את השני.
רופאים בתחום
ד"ר עבד אגבאריה
ד"ר עבד אגבאריה אונקולוגיה
פרופ' מיכל שמחן
פרופ' מיכל שמחן יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
ד"ר עופרה קריגר- שרעבי
ד"ר עופרה קריגר- שרעבי גסטרואנטרולוגיה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו