מידע על הדבקה בנגיף הפפילומה
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 23/10/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

נמצא אצלי וירוס הפפילומה, אני נמצאת עם גבר אחד כבר יותר מ-8 שנים. האם יכול להיות שהווירוס היה רדום כמה שנים אצלי או אצל בן זוגי, או שעלי לחשוד בהידבקות חדשה מצד בן זוגי?

תשובה:
כשאת אומרת שמצאו אצלך את נגיף הפפילומה, למה בדיוק את מתכוונת? שמצאו קונדילומות? שמצאו שינויים בצוואר הרחם? שמצאו בבדיקה גנטית חלקיקי נגיף? לכל אחת מהתופעות הללו יש מסגרת זמן שונה מההדבקה. ברוב האנשים, נגיף הפפילומה אינו גורם לתסמינים כלל. אולם, כאשר יש קונדילומות (מעין גידולים בצורת כרוב, באברי המין בדרך כלל), הן מופיעות בדרך כלל כשלושה עד שישה חודשים לאחר ההדבקה, אם כי הם עלולים להופיע גם זמן רב יותר לאחר ההדבקה. אם מדובר בשינויים פתולוגיים בצוואר הרחם בבדיקה, שינויים אלה מופיעים בדרך כלל שנים לאחר ההדבקה, ולכן, כל עוד איננו יודעים למה את מתכוונת כשאת אומרת שמצאו אצלך פפילומה, לא נוכל לומר מתי הייתה ההדבקה. בברכה ד"ר איציק לוי רופא בכיר המרפאה לסיקור, מניעה וטיפול במחלות המועברות במגע מיני מומחה בפנימית, מחלות זיהומיות ומחלות המועברות במגע מיני