דלג לתוכן

שתי שאלות לי אליכם ואודה לכם אם תוכלו לענות עליהם. 1. יש לי ילדה

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 24/10/2002
2 דקות קריאה

שאלה:

שתי שאלות לי אליכם ואודה לכם אם תוכלו לענות עליהם. 1. יש לי ילדה בת 1.8 עם שיער דליל, יש לה כרגע שיער כמו לילדה בת חצי שנה בערך. האם יש מה לעשות בנדון (ראוי לציין שהיא סובלת מחוסר ברזל ומקבלת 15 טיפות ברזל ליום). 2. שאלתי השנייה קשורה בחבר שלי, הוא בן 24 וסובל מנשירת שיער. הוא השתמש בעבר בתכשיר מינוקסי 5, שעזר לו תקופה קצרה בלבד. אמרו לו שאם הוא יגלח את שיער ראשו זה יסייע לשורשים להתחזק כשיצמחו שוב. האם זה נכון? נ.ב ראוי לציין שהאתר שלכם נפלא ואפשר ללמוד ממנו הרבה דברים חשובים. תודה על המחמאות. 1. בקשר לילדה- סביר להניח שהשיער של בתך תקין לחלוטין. יש ילדים שנולדים עם ראש מלא שיער ויש אחרים שנולדים עם מעט שיער. אפילו אם השיער נראה דליל יש להניח שמספר השערות תקין אך הן פשוט קצרות מאוד ודקות. השיער ילך ויגדל בשנים הבאות. סביר להניח שאצלך או אצל אשתך היתה אותה תבנית של צמיחת שיער בילדות. בעיות תורשתיות של התקרחות נדירות ביותר בילדים וכוללות מעורבות של הציפורניים, העור והשיניים, אך אם הילדה נראית נורמלית למעט השיער, סביר שהכל תקין. על מנת להסיר דאגה מלבך כדאי לגשת לרופא ילדים לבדיקה. האנמיה מופיעה בכ 10% מהילדים בגיל הזה ואין לה קשר לשיער. 2. בקשר לחבר- כנראה שקיצור השיער רק מקצר אותו ואינו משפיע על קצב הגדילה. חברך יכול גם לנסות פרופסיה. אנא ראה תשובתנו הקודמת בנושא- http://www.infomed.co.il/questions/q_080601_1.htm

תשובה:

שתי שאלות לי אליכם ואודה לכם אם תוכלו לענות עליהם. 1. יש לי ילדה בת 1.8 עם שיער דליל, יש לה כרגע שיער כמו לילדה בת חצי שנה בערך. האם יש מה לעשות בנדון (ראוי לציין שהיא סובלת מחוסר ברזל ומקבלת 15 טיפות ברזל ליום). 2. שאלתי השנייה קשורה בחבר שלי, הוא בן 24 וסובל מנשירת שיער. הוא השתמש בעבר בתכשיר מינוקסי 5, שעזר לו תקופה קצרה בלבד. אמרו לו שאם הוא יגלח את שיער ראשו זה יסייע לשורשים להתחזק כשיצמחו שוב. האם זה נכון? נ.ב ראוי לציין שהאתר שלכם נפלא ואפשר ללמוד ממנו הרבה דברים חשובים. תודה על המחמאות. 1. בקשר לילדה- סביר להניח שהשיער של בתך תקין לחלוטין. יש ילדים שנולדים עם ראש מלא שיער ויש אחרים שנולדים עם מעט שיער. אפילו אם השיער נראה דליל יש להניח שמספר השערות תקין אך הן פשוט קצרות מאוד ודקות. השיער ילך ויגדל בשנים הבאות. סביר להניח שאצלך או אצל אשתך היתה אותה תבנית של צמיחת שיער בילדות. בעיות תורשתיות של התקרחות נדירות ביותר בילדים וכוללות מעורבות של הציפורניים, העור והשיניים, אך אם הילדה נראית נורמלית למעט השיער, סביר שהכל תקין. על מנת להסיר דאגה מלבך כדאי לגשת לרופא ילדים לבדיקה. האנמיה מופיעה בכ 10% מהילדים בגיל הזה ואין לה קשר לשיער. 2. בקשר לחבר- כנראה שקיצור השיער רק מקצר אותו ואינו משפיע על קצב הגדילה. חברך יכול גם לנסות פרופסיה. אנא ראה תשובתנו הקודמת בנושא- http://www.infomed.co.il/questions/q_080601_1.htm וכן את הלינק הבא- http://www.hair-styles.org/hair-thinning.html [24/10/2002]
רופאים בתחום
ד"ר אילן אופק
ד"ר אילן אופק רפואת שיניים
ד"ר איאד גאדאללה- מרפאה לשיניים ורפואה אסתטית
ד"ר איאד גאדאללה- מרפאה לשיניים ורפואה אסתטית רפואת שיניים
ד"ר אלכסנדר אומלצ'נקו
ד"ר אלכסנדר אומלצ'נקו קרדיולוגיה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו