דלג לתוכן
האם להמשיך טיפולי פוריות בנוכחות ציסטה שחלתית?
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 24/10/2006
1 דקות קריאה
שאלה:

במסגרת טיפולי פריון במשך מספר חודשים, בצילום אולטרסאונד שנעשה היום התגלתה ציסטה בגודל 4 ס"מ, וזאת לאחר יומיים של מתן זריקות דקה פפטין. שאלתי: לאור הציסטה, האם מומלץ להמשיך בטיפול למרות הציסטה כמו שהמליץ הרופא ולקוות שהיא תיעלם או לא, ובכל מקרה לבצע בעוד כשלושה שבועות (לאחר זריקות גונלF) שאיבת ביציות (ואולי גם באותה הזדמנות לשאוב את הציסטה), או להפסיק את הטיפול ולקבל חוות דעת נוספת ולהמשיך לאחר היעלמות הציסטה לגמרי.

תשובה:
לא ציינת את מאפייני הציסטה. בעיקרון הציסטה יכולה לנבוע מהטיפולים עצמם, ולכן יש טעם להמשיך בטיפול כמתוכנן. יש היגיון בביצוע אולטרסאונד ביקורת לאחר השאיבה.
רופאים בתחום
ד"ר דן קרת
ד"ר דן קרת נטורופתיה
מטפל בנטורופתיה ותזונה
ד"ר אלי רוזנפלד
ד"ר אלי רוזנפלד כירורגיית פה ולסת
רופא בכיר במחלקה לכירורגיית פה ולסתות בביה"ח בילינסון, מרכז רפואי רבין בפתח תקווה.
ד"ר מיכאל ינקו
ד"ר מיכאל ינקו פסיכיאטריה
4.7
( 92 חוות דעת )
"חווית הטיפול שלי הייתה נעימה רגישה מכילה ומלאה באמפטיה כלפי מצבי הנפשי והבריאותי,אין כל ספק שיצאתי מרוצה מהטיפול של דר' מיכאל ינקו במידה רבה כדי להמליץ בחום למטופלים נוספים🙏🙏🙏🙏"
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו