האם תינוק יכול להידבק בהרפס זוסטר?
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 24/10/2009
1 דקות קריאה
שאלה:

אמי בת 87 וסובלת זה 6 שבועות מהרפס זוסטר. עדיין ישנם כתמים אדומים באזור המותניים ועדיין יש לה כאבים. האם עליה עדיין להימנע מלהיות בקרבת תינוקות? יש לנו תינוק בן 5 חדשים והוא עדיין יונק.

תשובה:
הרפס זוסטר נגרם על ידי הנגיף וריצלה זוסטר, אותו הנגיף האחראי לאבעבועות רוח. ילדים או מבוגרים אשר מעולם לא חלו באבעבועות רוח או לא חוסנו נגד אבעבועות רוח יכולים להידבק באבעבועות רוח על ידי מגע ישיר עם הפצעים, או במקרים נדירים יותר על ידי טיפות רוק של אנשים עם הרפס זוטר חמור. אני מעריך שהתינוק עוד לא חוסן נגד אבעבועות רוח, ואיני יודע אם הוא חלה באבעבועות רוח. אם לא, הוא בהחלט יכול להידבק ולחלות באבעבועות רוח. בכל מקרה, אפשר לחסן את התינוק נגד אבעבועות רוח, ואת החיסון הזה עושים בדרך כלל בגיל שנה. מידע על החיסון תמצאי באינדקס החיסונים של אינפומד: http://www.infomed.co.il/vacc1.asp?vID=3