בחיפוש באתרכם לא הצלחתי למצוא אזכור ל"רחם אחורי". אשמח לדעת את שמו באנג
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 25/10/2004
1 דקות קריאה
שאלה:

בחיפוש באתרכם לא הצלחתי למצוא אזכור ל"רחם אחורי". אשמח לדעת את שמו באנגלית לצורך המשך חיפוש , וכן לשאול על המשמעויות שיש לרחם כזה.

תשובה:
מדובר ברחם אשר נוטה לאחור במקום לפנים. זוהי וריאציה נורמלית שקיימת בכ 20% מהנשים ואין לה משמעות קלינית. לעיתים רחוקות זה יכול לגרום לכאבי מחזור או כאבים בעת קיום יחסי מין. המינוח המקובל לרחם אחורי בלועזית הוא: Retroversion of the uterus או Tipped uterus ,Malposition of the uterus ,Uterus retroversion לקריאה נוספת: http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/article/001506.htm