נתגלתה אצלי בבדיקות רמת אשלגן גבוהה - 5.9 אודה לכם אם תודיעוני לגבי הטיפ
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 25/10/2004
1 דקות קריאה
שאלה:

נתגלתה אצלי בבדיקות רמת אשלגן גבוהה - 5.9 אודה לכם אם תודיעוני לגבי הטיפול שנעשה במקרה מסוג זה במטרה לשפר ממצא זה

תשובה:
הסיבה הנפוצה ביותר לרמה גבוהה של אשלגן בדם היא בעיה טכנית בלקיחת הדם אשר גורמת להמוליזה - שבירה של תאי דם והשתחררות כמות גדולה של אשלגן מתוכן. אי לכך רצוי שתחזור על הבדיקה פעם נוספת, וסביר מאוד שהתוצאה תהיה במסגרת הנורמה. סיבות אפשריות לרמה גבוהה אמיתית של אשלגן בדם היא אי ספיקה כלייתית ובעיות כליה אחרות, מצב של הרס מסיבי של השרירים ועוד.