השיטה העדיפה ללידה במקרה של רעלת הריון
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 25/10/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

הייתי מעוניינת להתייעץ לגבי מקרה של רעלת הריון מתפתחת: לחץ דם גבוה, מעל 140/90, בערך מן השבוע ה-24. עכשיו ההריון הוא בשבוע ה-37 עם חלבון בשתן. כיצד כדאי ללדת - בניתוח קיסרי או בלידה רגילה, עם זירוז, כדי שתיווצר פתיחה? האם לידה טבעית איננה מסוכנת מדי ללחץ הדם?

תשובה:
בראש ובראשונה עלייך לשמוע לעצת הרופאים שמטפלים בך לאורך ההריון, שמודעים לחומרת הרעלת, לסימפטומים שיש לך, וליכולות שלך לגבי לידה רגילה או בניתוח קיסרי. הנטייה היא בדרך כלל לזרז את הלידה על מנת להוביל ללידה רגילה. במקרים בהם לא ניתן לחכות, או שמצב האם או העובר לא טוב, מעדיפים ליילד באופן המהיר ביותר, בניתוח קיסרי. בברכה, ד"ר נעמה ורבין - אינפומד