מהם הסיכויים והסיכונים בניתוח להארכת גפיים?
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 26/10/2006
1 דקות קריאה
שאלה:

לגבי קבצים שקיבלתי מכם על ניתוח להארכת הגפיים: מצד אחד, כתוב במאמר שהיום השתפרו הטכניקות הניתוחיות, שיעור הסיבוכים הניתוחיים ירד, והחולים יכולים לחזור לפעילות זמן קצר לאחר הניתוח. מצד שני מדובר בתהליך מכאיב, ועם שיעור סיבוכים לא נמוך. אז מה נכון מבין השניים? ודבר נוסף, רוב הלינקים ששלחם אליי הם באנגלית והאנגלית שלי לא טובה. אם יש אתרים כאלה בעברית זה יהיה טוב. ושאלה נוספת, איזה אחוז מהאוכולוסייה עבר ניתוח להארכת גפיים בכלל?

תשובה:
שתי העובדות נכונות. אם בעבר שיעור הסיבוכים לאחר הניתוח היה גבוה עד כדי 70% מן החולים, הרי שהיום, עם שיפור הטכניקות הניתוחיות, אחוז הסיבוכים ירד, אך הוא עדיין אינו נמוך. כל הלינקים ששלחתי לך הם באנגלית, משום שהאינפורמציה הקיימת בנושא היא בעיקר באנגלית. אני שולחת לך שני לינקים נוספים, בעברית, אבל הם נותנים אינפורמציה מאוד שטחית וחלקית בנושא, פשוט משום שאינפורמציה כזאת אינה קיימת בעברית. לא ניתן לדבר על אחוזים מהאוכלוסיה שעברו ניתוחים כאלה, משום שמדובר בערכים מזעריים. מדובר בניתוח מסובך ומכאיב, שמיועד לאנשים עם בעיות קשות, כמו חוסר סימטריה באורך הגפיים (מולד, לאחר תאונה או בעקבות גידול סרטני), או לגמדים עם עיוותים קשים במבנה הרגל (כמו בכתבה ששלחתי לך). הארכת גפיים קוסמטית, כמו לאנשים שמעוניינים לגבוה, אך אינם סובלים מעיוות או מגמדות - נדירה, והקריטריונים לכך שונים ממרכז רפואי אחד לשני. אינני חושבת שבארץ עורכים ניתוחים כאלה מסיבות קוסמטיות, ולכן תוכלי להתעניין בלינקים ששלחתי לך מחו"ל. ושוב, הייתי ממליצה לך להשקיע את המאמצים בהתמודדות עם הגובה, ולא בתהליכים כירורגיים שמסכנים אותך http://www.health-pages.co.il/article.php?article_id=2249