דלג לתוכן

האם בקע טבורי עלול להפריע להריון?

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 26/10/2007
1 דקות קריאה

שאלה:

יש לי בקע בטבור מילדות. הוא אינו בולט, אך הוא כואב כאשר אני נוגעת בו. ברצוני לדעת אם בזמן הריון עלול הדבר לסכן אותי, להכאיב לי, או להחמיר. האם זה מצריך ניתוח קיסרי? ואם כן, מה מומלץ לעשות? הבנתי שלאחר ניתוח, הבקע עלול לחזור בהריון. בקע טבורי מולד הוא ממצא שכיח למדי. כאשר הבקע תסמיני (סימפטומטי) וגורם לכאב או אי נוחות, מומלץ לנתחו. הניתוח נחשב קל וכמעט אינו כרוך בסיבוכים. שימוש ברשת סינתטית לחיזוק איזור הניתוח מקובל, ויכול להפחית את שכיחות הישנות הבקע. בעת הריון נוצר מתח של דופן הבטן, אשר עשוי להרחיב את פתח הבקע. קיום בקע טבורי אינו מחייב ניתוח קיסרי. אני ממליץ לך לפנות לכירורג שיבדוק את הבקע ויחליט אם לבצע ניתוח לתיקונו. בברכה ד"ר נחום ורבין

תשובה:

מומחה לכירורגיה כללית
רופאים בתחום
ד"ר משה דודאי
ד"ר משה דודאי כירורגיה
ד"ר פאול סגיב
ד"ר פאול סגיב כירורגיה אורתופדית
 דניאל מרכז לבריאות השן
דניאל מרכז לבריאות השן רפואת שיניים
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו