דלג לתוכן

מזה מספר שנים יש לי מיומה שלאחרונה גדלה בקצב מואץ. רופא הנשים שלי איבחן

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 29/10/2003
1 דקות קריאה

שאלה:

מזה מספר שנים יש לי מיומה שלאחרונה גדלה בקצב מואץ. רופא הנשים שלי איבחן את גודלה: 8.5 ס"מ (כ- 14 שבועות הריון) והמליץ על ניתוח לפרסקופיה להוצאת הרחם. ברצוני לשאול: א. האם ניתוח זה אכן הכרחי ? ב. האם בלפרסקופיה ? ג. מהם הסיכונים ? ד. אחרי הניתוח - האם הכרחי לקבל תרופות הורמונליות ?

תשובה:

לגבי הכרחיות הניתוח עליך להתייעץ עם הרופא המטפל. זה נקבע עפ"י הגודל היחסי של המיומה וחומרת התסמינים. בד"כ ניתוח בשיטה לפרוסקופית הוא קל יותר עם החלמה מהירה יותר, ואם הרופא חושב שזה מתאים במקרה שלך ויש לו מיומנות בביצוע הניתוח- זה נשמע כדאי. הסיכונים הם כמו בכל ניתוח - סיכוני הרדמה, סיבוכים טכניים בניתוח - פגיעה בשופכן או במעי, דימום וזיהום. לאחר הניתוח. ניתן לקבל טיפול הורמונלי חלופי בהתאם להמלצת רופא הנשים שלך. טיפול זה בכל מקרה היה עולה על הפרק מרגע שהיית נכנסת לגיל הבלות והשחלות היו מפסיקות להפריש הורמונים.
רופאים בתחום
פרופ' שלמה ללצ'וק
פרופ' שלמה ללצ'וק כירורגיה
פרופ' ארנון ויז'ניצר
פרופ' ארנון ויז'ניצר יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
ד"ר לאוניד ליפקין
ד"ר לאוניד ליפקין רפואה אסתטית
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו