יתר לחץ דם ושימוש בתרופות לאין אונות
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 29/10/2005
1 דקות קריאה
שאלה:

אני סובל מיתר לחץ דם ולוקח דיזותיאזיד 25 מג' + אנאלאפריל 5 מג'. מאחר ויש לי ירידה בתפקוד המיני ברצוני לשאול האם לקחת ויאגרה, סיאליס או לויטרה, ומה תהיה ההשפעה לגבי ירידת לחץ דם בהמשך בעקבות לקיחת הכדורים הנ"ל.

תשובה:
טיפול ביתר לחץ דם אינו מונע שימוש בתרופות לשיפור התפקוד המיני, אך במקרה כזה יש לעשות בהן שימוש זהיר, משום שהן עשויות להגביר את האפקט, ולגרום לירידה מוגזמת בלחץ הדם. לפני השימוש עליך לבדוק שלחץ הדם שלך מאוזן ואינו נמוך. כדאי להתחיל ממינון נמוך: למשל, 25 מ"ג של ויאגרה או 10 מ"ג של סיאליס, לבדוק את היעילות ואת התגובה על לחץ הדם, ולהחליט על עליה במינון לפי הצורך.