בעיות ראיה עקב שימוש בפארוקסטין ובקלונקס
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 29/10/2005
1 דקות קריאה
שאלה:

לקחתי פארוקסטין (כדור אחד) כחודש ועברתי לקלונקס 0.5 מ"ג (חצי כדור בבוקר וחצי כדור בערב). אני לוקחת קלונקס כבר 40 יום. רציתי לדעת אם הכדורים יכולים לגרום לצילינדר או לבעיות ראיה אחרות.

תשובה:
קלונקס עשויה במקרים נדירים לגרום לטשטוש ראיה, הפרעה בתנועת העיניים, ראיה כפולה או ניסטגמוס. פארוקסטין עשויה לגרום לטשטוש ראיה בפחות מ- 10% מן המקרים, אבל לא סביר שהיא תגרום לכך 40 יום לאחר הפסקת הטיפול.