רמה גבוהה של CPK שמצריכה בירור
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 29/10/2007
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 17 ובעקבות בדיקות שנעשו נמצא שרמת ה- CPK בדמי היא 7342. מה זאת אומרת?

תשובה:
CPK הוא אנזים שנמצא בעיקר בשרירים ובשריר הלב. הרמה שאת מציינת גבוהה למדי, והסיבות לכך יכולות להיות רבות: פעילות גופנית מואצת, ניתוח, מכה חזקה לשריר, זריקה לשריר, תת-פעילות של בלוטת התריס, מחלות שריר שונות ועוד. אני ממליצה לחזור על הבדיקה לאחר מנוחה, ולגשת לרופא המטפל עם תוצאות הבדיקה להמשך הבירור. מידע נוסף על בדיקת CPK תוכלי למצוא כאן: http://www.infomed.co.il/medTest1.asp?tID=30