דלג לתוכן

השמנה עקב נטילת שתי תרופות נגד חרדה

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 29/10/2007
1 דקות קריאה

שאלה:

אני סובלת מהתקפי חרדות מזה זמן רב. לפני כחצי שנה, לאחר התקף חזק, קבלתי ציפרלקס ובערב מירו, כדור בבוקר וכדור בערב. האם התרופות האלו גורמות להשמנה? מאז שהתחלתי להשתמש בהן עלה משקלי ב-6 קילוגרם. האם יש תרופות כאלו שאינן גורמות להשמנה?

תשובה:

מבין התרופות שאת נוטלת, התרופה מירו (mirtazapin) גורמת יחסית יותר לעלייה בתיאבון ובמשקל. בד"כ אין הצדקה לנטילת שילוב של שתי תרופות נוגדות חרדה כגון ציפרלקס ומירו, וייתכן שניתן להשיג אותו אפקט טיפולי עם פחות תופעות לוואי על ידי העלאת המינון של אחת מן התרופות. אני ממליצה להתייעץ עם הפסיכיאטר המטפל לגבי הפסקה הדרגתית דרך ירידה במינון של המירו, ובינתיים, לבדוק עם עצמך אם יכולות להיות סיבות נוספות להשמנה, כגון שינוי באורח החיים, בתזונה, או בפעילות הגופנית. אם לאחר ההפסקה של המירו תחול החמרה במצב החרדות, ניתן לטפל בה על ידי עלייה במינון של הציפרלקס או על ידי תוספת של כדור אחר עם השפעה מרגיעה בדומה למירו, אך שפחות גורם לעלייה במשקל. בנוסף, כדאי לפנות לרופא המשפחה ולבקש לבדוק את רמות הברזל, חומצה פולית, ויטמין B12 והורמון בלוטת התריס, אשר חוסר באחד מהם יכול להתתבטא לעיתים בהשמנה. בברכה, ד"ר איילת אביטל-מגן - פסיכיאטרית
רופאים בתחום
ד"ר גבי וינשטיין
ד"ר גבי וינשטיין הפרעות קשב וריכוז
ד"ר גיל סיגל
ד"ר גיל סיגל אף אוזן גרון וכירורגיית ראש-צוואר
ד"ר ארי דירוא
ד"ר ארי דירוא אף אוזן גרון וכירורגיית ראש-צוואר
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו