שימוש ברואקוטן לסובלים מדיכאון
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 30/10/2005
1 דקות קריאה
שאלה:

אחת מתופעות הלוואי האפשריות בטיפול ברואקוטן לפצעי בגרות כפי שרשום בדף המידע היא דיכאון . האם מומלץ למי שכבר אובחן כסובל מדיכאון לא להתחיל טיפול בתרופה הנ"ל ?

תשובה:
בספרות הרפואית היו דיווחים על דיכאון, פסיכוזה, התנהגות אגרסיבית, ובאופן נדיר גם מחשבות אובדניות ונסיונות אובדניים במהלך השימוש ברואקוטן (איזוטרטינואין). עם זאת, אין התווית נגד גורפת לשימוש בתרופה במי שעבר אפיזודה של דיכאון. חסרים פרטים בשאלתך, כמו האם מדובר באפיזודה אחת של דיכאון שחלפה? או לחילופין האם היא נמשכת גם כעת? האם נלקח טיפול נוגד דיכאון? בשל כל האמור לעיל, כדאי להתייעץ עם פסיכיאטר לפני ההחלטה על התחלת טיפול ברואקוטן.