כאבי צוואר
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 30/10/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בן 24, ובמהלך החצי שנה האחרונה היתה לי הרגשה לא נעימה בצוואר, כולל נפיחות קלה. לפני יומיים הלכתי לרופאה, שטענה כי אלה כאבי צוואר טריוויאלים. האם עלי להשלים עם הרגשת אי הנוחות? והאם רופאה יכולה לגלות גוש סרטני בצוואר בבדיקה פשוטה, ללא צילומים?

תשובה:
כאבים בצוואר יכולים לנבוע ממספר סיבות. לא ברור באיזה אזור הכאבים. כאבים בצוואר הקדמי ונפיחות באזור זה יכולים לנבוע מבעיה בבלוטת התריס או בבלוטות לימפה. כאבים באזור האחורי של הצוואר הם לרוב כאבי שרירים. האם אתה עובד שעות רבות מול מחשב או בעבודה פיזית המאמצת את שרירי הצוואר? בגילך הצעיר, זו הסיבה העיקרית לכאבים כאלה. רופא יכול לגלות גוש סרטני אם הגוש בולט וניתן למישוש, אחרת לא ניתן לשלול בוודאות גוש סרטני. למרות שבגילך הצעיר סרטן הוא אפשרות מאוד לא סבירה, אני מבינה שעניין זה מטריד אותך. אם אכן יש נפיחות מקומית שלא חלפה במשך חצי שנה, יש מקום לבקש בדיקת אולטרסאונד של האזור על מנת לקבוע את סיבת הנפיחות. איחולי בריאות ד"ר נועה גולדשר מינרבי - אינפומד