הקרנות לאחר כריתת שד
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 30/10/2009
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 56, לאחר הוצאת גידול קטן בשד ימין, ולפני הרחבת שוליים מפני שייתכן שהם נגועים. אם יכרת השד כולו, האם לא אזדקק להקרנות, או שבכל מקרה מבצעים הקרנות, גם כשעושים כריתה חלקית וגם כשהכריתה מלאה? במקרה שלי מדובר בטיפול המשך של הקרנות וכדורים ללא כימו כי היה גילוי מוקדם.

תשובה:
ביצוע הקרנות לאחר כריתת שד נקבע על סמך עד כמה אגרסיבי הגידול ומהן מספר הבלוטות הנגועות. אין מספיק מידע בשאלתך על מנת שאוכל לענות לגבי המקרה הספציפי שלך, אך בשל העובדה כי זהו גילוי מוקדם ושהגוש היה קטן, יכול להיות כי לא יהיה צורך, אך את התשובה המדויקת אמליץ לך לקבל מהאונקולוג המטפל שלך. רפואה שלמה, ד"ר קרן גלרון - אינפומד