אוסטאופניה אצל חולה עם נטייה לאבנים בכליות
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 30/10/2009
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 55, מאובחנת כחולת אוסטאופניה, נוטלת פוסלן פעם בשבוע כבר 4 שנים. אני לא יכולה ליטול סידן בגלל שמגיל עשרים, מדי כמה שנים אני מייצרת אבנים בכליות. גם עכשיו יש לי אבן בכל כליה. לאחרונה, בגלל פריצת דיסק, האורתופד הסתכל בתוצאות בדיקת CT שלי ואמר שהעצמות שלי חלולות. יש כאן התנגשות בין הבעיות. האם נטילת פוסלאן בלי סידן או שתיית חלב פועלת? בבדיקות אחרונות של צפיפות עצם נרשמה אצלי ירידה מזערית בתוצאה, ורופאת המשפחה אמרה שזה זניח.

תשובה:
פוסלאן מעכבת את ספיגת העצם, כלומר את תהליך פירוק העצם ושחרור הסידן ממנה. יעילותה אינה תלויה בנטילה בו-זמנית של סידן, אך נחוצה תוספת סידן במצב זה. אצלך זה קצת יותר בעייתי בגלל הנטייה לפתח אבנים. אין בהכרח סתירה בין דברי האורתופד לבדיקת צפיפות העצם. יתכן שאין שינוי משמעותי, כלומר שבבדיקה הקודמת נראתה ירידה בצפיפות וכן בבדיקה החוזרת. על מנת לוודא שאת מקבלת את הטיפול האופטימלי למצבך. פני לייעוץ אנדוקרינולוג. בנוסף קראי את התשובה הבאה: http://www.infomed.co.il/questions/q_093006_7.htm