סוגים שונים של כלמידיה שגורמים למחלות שונות
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 31/10/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בן 63. בתוצאות בדיקות כלמידיה שקיבלתי היום נרשם שלילי chlm pneu וגם שלילי chalm psittaci אבל lgA chlam trach 1/16-1/32 ו chalm trach IgG 1/1024-1/2046, וכן המלצה לשלוח בדיקה נוספת ל IgG וגם שתן לכלמידיה . אודה לכם אם תסבירו במה מדובר והאם הערכים האלה הם גבוהים או באיזה שלב נמצאת המחלה.

תשובה:
לפי סוגי הכלמידיה שנבדקו אצלך, נראה שחיפשו גורם לדלקת ריאות ולא למחלה המועברת ביחסי מין. האומנם ? כלמידיה פנאומוניה גורמת לדלקת ריאות "לא טיפוסית" וכלמידיה פסיטאקי גורמת לדלקת ריאות כתוצאה ממגע עם ציפורים ובעלי כנף הנושאים חיידק זה. כדי לדעת אם אחד מהם הוא הגורם למחלה אכן יש לבצע בדיקת נוגדנים כפולה בהפרש של מספר שבועות, ואם יש שינוי בטיטר (בריכוז) של הנוגדנים נגד אחד מחיידקים אלה, יש לחשוד שהוא הגורם למחלה. החיידק שבדרך כלל מועבר בהעברה מינית הוא כלמידיה טרכומטיס, ואכן כדי לבדוק אם הוא הגורם למחלה מסוימת ניתן לבדוק את נשאותך לחיידק זה באמצעות בדיקת PCR בשתן. יש לתת שתן ראשון של בוקר ואת החלק הראשון של השתן. את הבדיקה ניתן לבצע במעבדות מכבי, ואם אינך חבר מכבי - במרפאה למחלות זיהומיות בתל השומר (טלפון לקביעת תור 5304937). בברכה ד"ר איציק לוי רופא בכיר המרפאה לסיקור, מניעה וטיפול במחלות המועברות במגע מיני מומחה בפנימית, מחלות זיהומיות ומחלות המועברות במגע מיני