כאבי ברכיים אחרי פעילות ספורטיבית
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 11/01/2006
1 דקות קריאה
שאלה:

בעברי עסקתי רבות בספורט פעיל (בעיקר כדורגל ואתלטיקה קלה - ריצות למרחק קצר). בשלוש השנים האחרונות לא עסקתי בספורט. לאחרונה חזרתי לפעילות (כדורסל). במהלך הפעילות עצמה הכל בסדר, אבל אחר כך, אם אני יושב לפרק זמן מסויים, אז כשאני קם, אני מרגיש כאבים בשתי הברכיים וקושי ליישר אותן. בנוסף התחילו לי כאבים בכף הרגל, באזור שלפני תחילת העקב. האם יש מה לעשות, או שצריך לבצע בדיקות פולשניות כדי לדעת מה הבעיה?

תשובה:
כאבים מהסוג שאתה מתאר יכולים להיות מסיבות רבות. הקשר הישיר בין הכאבים לפעילות הגופנית בהחלט מצריך בירור. בשאלתך חסרים פרטים רבים, וללא בדיקה קשה להגיע לאבחנה, אי לכך מומלץ ללכת לבדיקת רופא / אורתופד להתייעצות. חשוב לזכור שבהרבה מקרים ניתן להגיע לאבחנה ולהחליט על טיפול ללא צורך בבדיקות פולשניות.