סקירת מערכות של העובר - אגני כליה מורחבים
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אשתי בשבוע ה-23 להריונה, עשתה סקירת מערכות, כל הממצאים תקינים מלבד אגני כליות מורחבים 8 מילימטר דו- צדדי. יש לציין ששאר הבדיקות, לרבות חלבון עוברי, יצאו תקינות. האם יש סכנה למום מסוים בעקבות זה?

תשובה:
אין כל משמעות לממצא של אגני כליה מורחבים בעובר, אלא אם כן ממצא זה נשאר עד הלידה או שנובע ממום בדרכי השתן. ממצא זה אינו מחייב כי העובר סובל ממום או בעיה כלשהי, וברוב המקרים לא מתגלה שום מום המצריך טיפול. אגני כליה רחבים אינם קשורים לתפקוד הלב, המוח או כל מערכת אחרת אצל העובר, ורוב התינוקות עם ממצא זה ייוולדו בריאים לחלוטין. ישנן שתי סיבות אשר בגללן בכל זאת מתייחסים לממצא זה והן: 1. תסמונת דאון. מחקרים הראו כי אצל עוברים הסובלים מתסמונת דאון יכול להיות ממצא של אגני כליה מורחבים, אך לאור העובדה כי שאר הבדיקות שביצעה אשתך שללו אופציה זו - אין סיבה לחשש. 2. במקרים שממצא זה נשאר עד להולדת העובר, ישנו חשד לחסימה בדרכי השתן, מה שיכול לגרום לדלקות חוזרות אצל התינוק בימיו הראשונים, ואז הטיפול הוא מתן אנטיביוטיקה על מנת למנוע את הדלקות. אך גם כאן הנושא ניתן לטיפול ואינו צריך להדאיג לטווח הארוך. מכאן, בהתחשב בעובדה כי זהו ממצא בודד אצל העובר שלכם, אין סיבה לחשש ויש רק לעקוב אחר ממצא זה בבדיקות האולטרסאונד הבאות. ד"ר קרן גלרון - אינפומד