דלג לתוכן
הסיכון בקרינה בבדיקת CT
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 11/03/2009
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 49. עברתי בדיקת CT של הסינוסים לפני חודשיים והטכנאית סירבה לכסות אותי בסינר מגן למרות שיש לי סיפור משפחתי של סרטן שד. עתה עלי לעשות שוב בדיקת CT של הצוואר עקב בליעת עצם לפני שלושה שבועות. האם צריך לדרוש הגנה כזאת? מה הסיכון בבדיקת CT שנייה תוך חודשיים?

תשובה:
הסיכון בקרינה הוא סיכון מצטבר. כל חשיפה לקרינה גורמת למוטציות בגנים שלנו. צירוף של מוטציות רבות במקומות מסוימים עלול לגרום נזק. לכן רצוי למעט בבדיקות שאינן הכרחיות. דרושות כמויות עצומות של קרינה כדי לגרום לסרטן, ולכן, כשמדובר במטופל העובר בדיקות אבחנתיות נדרשות, בדרך כלל לא מכסים את הגוף מחשש לסרטן, אלא רק את האשכים או את השחלות מחשש לפגיעה בגנים בתאי הביצית או הזרע, שם כל מוטציה בודדת יכולה לגרום למחלה קשה בעובר. בבדיקות של הראש והצוואר הקרינה רחוקה מאוד מהאגן ולכן גם הגנה על השחלות פחות חיונית. בבדיקת CT של הצוואר לא ניתן להניח מגן על איזור השדיים כיוון שהמגן גורם לטשטוש של כל התמונה. ד"ר נועה גולדשר מינרבי - אינפומד
רופאים בתחום
ד"ר סימון שנהב
ד"ר סימון שנהב יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
מנהל היחידה להריון בסיכון גבוה במרכז הרפואי ברזילי. מומחה במיילדות וגניקולוגיה.
ד"ר מריאנה ויינרמן - רשת מרפאות
ד"ר מריאנה ויינרמן - רשת מרפאות רפואה אסתטית
קליניקה חדשנית ביותר אשר משתמשת בטכנולוגיות המתקדמות בעולם האסתטיקה ויופי
ד"ר אסתר גנלין - כהן
ד"ר אסתר גנלין - כהן נוירולוגיה
5.0
( 7 חוות דעת )
"באנו עם הרבה שאלןת ותהיות, והד"ר פתרה לנו הרבה מעבר למה שנדרש. ועזרה לנו גם בתחומים אחרים"
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו