ערכים לא תקינים של כולסטרול
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 11/03/2009
1 דקות קריאה
שאלה:

בבדיקת דם שביצעתי נמצאו הערכים הבאים: כולסטרול = 232 כולסטרול טוב = 44 כולסטרול רע = 162.7 האם התוצאות תקינות? אני בן 31, לא מעשן כלל, משקלי תקין לחלוטין ואין לי גורמי סיכון נוספים כגון סוכרת ויתר לחץ דם. במשפחה אין בעיות דומות, רמת הפעילות הספורטיבית שלי נמוכה. האם עלי להתחיל טיפול תרופתי או להתחיל רק בפעילות ספורטיבית ולעבור לתזונה נכונה יותר?

תשובה:
התוצאות אינן תקינות. מכיוון שאתה בריא בדרך כלל וללא גורמי סיכון לטענתך, אני ממליצה על שינוי בתזונה ועל פעילות ספורטיבית. כדאי לפנות לדיאטנית בקופת חולים לקבלת דיאטה מתאימה. ד"ר נעמה ורבין - אינפומד