על הקשר בין יישור שיניים לעששת
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

האם טיפולי שיניים (יישור שיניים - גשר, הלבנת שיניים וכו') גורמים לעששת? ואם כן - מדוע?

תשובה:
עצם יישור השיניים עצמו אינו גורם לעששת, אך העובדה כי בזמן הטיפול ישנו קושי בצחצוח ושמירה על ניקיון השיניים גורמת לעליה בתחלואה בעששת. בזמן טיפול אורתודונטי יש להקפיד על מעקב צמוד וטיפולי שיננית פעם ב- 3 חודשים לפחות. אין קשר בין הלבנת שיניים לעליה בעששת. בברכה, ד"ר מיכאל אבא - רופא שיניים