דלג לתוכן

נדידת סיליקון מהשדיים לבלוטות לימפה

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 11/04/2009
1 דקות קריאה

שאלה:

אני בת 40. לפני כחצי שנה עברתי ניתוח להגדלת שדיים עם שתלי סיליקון. בבדיקת אולטרסאונד שעשיתי לפני כשבוע אובחנו "שתי בלוטות אקסילריות מכילות סיליקון". כיצד עלי להמשיך מכאן? האם עלי לעבור ניתוח חוזר? החלפת שתלים? ניקוי בלוטות? למי פונים? הממצא שאת מתארת שכיח למדי. סיליקון בשתלי שד יכול לדלוף או לחלחל דרך המעטפת, ואז התחנה הראשונה שאליה הוא מגיע הן בלוטות הלימפה באזור, בדרך כלל בבתי השחי. אין צורך בשום טיפול, ולרוב גם אין תסמינים. לעיתים נדירות מופיעה הגדלת הבלוטה ולעיתים יש כאב מקומי או דלקת כרונית. מומלץ לעבור בדיקת שדיים וצילום ממוגרפיה או MRI לשלילת דלף משמעותי מהשתלים. ד"ר נחום ורבין

תשובה:

מומחה לכירורגיה כללית
רופאים בתחום
ד"ר נעה אפרת בן ברוך
ד"ר נעה אפרת בן ברוך אונקולוגיה
ד"ר רות גייסט
ד"ר רות גייסט יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
ד"ר אולגה ברקאי
ד"ר אולגה ברקאי גסטרואנטרולוגיה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו