ממצאים לא תקינים בסקירת מערכות
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 11/05/2006
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בשבוע 24+5. סקירה ראשונה - תקין חלבון עוברי - תקין שקיפות עורפית - תקין בסקירה מורחבת נמצא: מוקד אקוגני בלב, ולא נמצאו מוצאי כלי דם בלב כי העובר "לא זז" "ישן". הרחבה גבולית של חדר שמאלי במוח - 10 מ"מ. הרחבת אגן כליה שמאלי - 6 מ"מ. נשלחתי לבדיקות כדלקמן: אקו לב עובר ייעוץ גנטי סקירה חוזרת אתמול ביצעתי אקו לב והכל תקין - אין מוקד אקוגני ואין מומים בלב - הכל בסדר. האם אני יכולה להיות רגועה יותר - "ממצא אחד פחות", או עדיין לחשוש?

תשובה:
כל אחד מהממצאים שציינת בפני עצמו דורש מעקב בלבד. השילוב ביניהם הוא שמטריד. כידוע ככל שיש יותר מומים בסקירה הסיכון לתסמונת כרומוזומלית שאחראית לכך עולה. אם הממצאים יופיעו גם בסקירה חוזרת, יש להניח כי ימליצו לך על דיקור מי שפיר.