המשמעות של ערכי FSH לגבי פוריות האישה
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 11/05/2007
1 דקות קריאה
שאלה:

בבדיקת דם שעשיתי, בזמן הווסת, אך לא בהכרח ביום השלישי, ולאחר שעה של עירנות, התגלו התוצאות הבאות: E2 גדול מ-200 LH 16.8 FSH 24.5 PROLACTIN 202.2 הגינקולוגית שלחה אותי לבדיקות דם חוזרות, אך אמרה שכפי הנראה אוכל ללדת רק באמצעות תרומת ביצית, ולא בשום דרך אחרת. האם כך זה באמת נראה? האם תוכלו בבקשה להפנות אותי למידע בעניין?

תשובה:
קודם כל, בדיקות הורמונליות מסוג זה חייבות להיעשות בזמן המיועד להן, ולכן גם אני ממליצה לחזור שוב על הבדיקות. לגבי התוצאות, FSH הוא הורמון שמציין את הרזרבה השחלתית. ערכים תקינים אצל אישה פוריה נעים בין 10 ל-15. ערכים גבוהים מזה מעידים לרוב על בעיה בפוריות. לפי מיטב ידיעתי, הגבול למתן טיפולי פוריות בארץ עומד על 19, בערכים גבוהים מכך ההמלצה היא להרות באמצעות תרומת ביצית. חשוב שלא תקפצי מהר למסקנות, עליך לחזור על הבדיקות ולפנות לייעוץ במרפאות פוריות. בהצלחה! ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד