חזרה של אקנה אחרי הפסקת השימוש בגלולות למניעת הריון
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 11/05/2007
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 23. הפסקתי ליטול גלולות לפני 4 חודשים ומאז הפנים שלי התמלאו באקנה, מצב שהיה לי כשהייתי צעירה יותר. אני רוצה להיכנס להריון. האם אפשר לטפל באקנה? או שפשוט לחכות בסבלנות שהגוף יתנקה מרעלים?

תשובה:
התופעה נורמלית לחלוטין. האקנה היא תוצאה של שינויים הורמונליים ולא כתוצאה מ"ניקוי הגוף". לרוב, ההורמונים חוזרים לאיזון, וכך גם מצב האקנה. אם האקנה מהווה בעיה אסתטית עבורך, פני לרופא עור, שימליץ לך על תכשירים יעילים ובטוחים לשימוש גם בהריון. בהצלחה! ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד