שימוש בחומרי אלחוש למניעת שפיכה מוקדמת
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

האם לשימוש בקרם אמלה (emla) וגם בעזרקאין במריחה על איבר המין הגברי לאלחוש, למטרת מניעת שפיכה מוקדמת, יש השלכות כמו סיכון של הריון קיים, סיכון אם רוצים להיכנס להריון חדש (כמו חלילה פגיעה בזרע) או סיכון אחר? אם יש סיכון כלשהו - האם אפשר לפתור את העני

תשובה:
אתייחס קודם להשפעת האמלה (לידוקאין) על תאי זרע. מחקר מדצמבר 2002 בדק את ההשפעה של לידוקאין על תאי זרע. נמצא כי לידוקאין גורם לירידה בתנועתיות הזרע בהשפעה שהיא תלויית מינון וזמן. בנוסף, החומר גורם לפגיעה בלתי הפיכה בחיות וחיוניות הזרע. לגבי חומר נוסף שנקרא ליגנוקאין – מחקר שבדק השפעה על תאי זרע מצא כי אין לו השפעה לרעה על המוטיליות (תנועתיות), ובמינון מסוים הייתה אפילו השפעה ממריצה זמנית. לא ברור ההבדל בין שני המחקרים היות שמדובר קר בתרופות מאותה קבוצה, ובכל מקרה, כפי שניתן להבין, אם אתם מעוניינים בהריון, מריחת חומר זה על איבר המין אינה רצויה. שטיפת האזור לאחר האלחוש ולפני קיום יחסי המין תעזור, כל עוד הזרע לא בא במגע עם החומר, אבל עליך לזכור כי חלק מהחומר נשאר בתוך הנרתיק. מבחינת השפעת התרופה על הריון קיים, תוכל לקרוא על התרופה באינדקס התרופות של אינפומד, שם יש מידע גם לגבי המלצות לשימוש בזמן הריון. http://www.infomed.co.il/Drug-144/