סטרפטוקוק B אחרי הלידה
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 11/07/2009
2 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 27, 7 שבועות אחרי לידה. במהלך ההריון היתה לי דלקת בדרכי השתן והרופאה נתנה לי מרשם לאנטיביוטיקה (לקחתי במקום זה כדורים הומאופתיים שעזרו לפי תוצאות של בדיקה חוזרת), ובשבוע ה-36 עשיתי משטח לסטרפוטקוק B שהיה חיובי, ולכן קיבלתי אנטיביוטיקה בלידה. עכשיו קיבלתי תשובה שיש לי שוב סטרפטוקוק B (תוצאה של בדיקת שתן ולא משטח). האם זה יכול להיות? או שצריך לעשות את הבדיקה שוב? הרופאה אמרה לי שאני צריכה שוב אנטיביוטיקה. שוב התחלתי לקחת כדורים הומאופתיים. האם סטרפטוקוק B הוא רק בנרתיק או גם בגרון? קראתי שזה לכל החיים. מה בכל זאת ניתן לעשות נגדו ברפואה הרגילה? האם פשוט צריך לנסות רפואה אלטרנטיבית? דבר נוסף, האם יש קשר בין פטריות חוזרות בנרתיק לבין החיידק הזה? ואם כן או לא - מה ניתן לעשות?

תשובה:
סטרפטוקוק מקבוצה B הוא חיידק שנמצא בפלורה הטבעית של גוף האדם, במערכת העיכול או במערכת המין והשתן, בדרך כלל לא בגרון (שם מוצאים בעיקר סטרפטוקוק מקבוצה A). חלק מהאוכלוסיה נושא חיידק זה, כלומר החיידק נמצא בגופם של חלק מן האנשים, אך לא גורם אצלם למחלה, כמו חיידקים רבים אחרים. המקרים שבהם חיידק זה יכול להפוך להוות סכנה לחולה הם ביילודים אשר נדבקים בחיידק בזמן המעבר בתעלת הלידה של האם, באנשים עם מערכת חיסון פגועה, ובאנשים מבוגרים מאד. יש אנשים שאכן נושאים את החיידק כל החיים, יש הנושאים אותו לסירוגין, ובאנשים בריאים הוא בדרך כלל לא מצריך טיפול. לא לגמרי ברור לי מדוע עשית תרבית שתן. האם היו לך תסמינים של דלקת בדרכי השתן? אם כן, כמה מושבות של החיידק צמחו בתרבית? אמנם, כפי שציינתי, זה לא חיידק מזהם אופייני, אבל אם היו לך תסמינים של דלקת (צריבה, דחיפות, תכיפות), עשית תרבית וצמח החיידק בכמות המעידה שהוא המזהם, צריך לטפל בחיידק באמצעות אנטיביוטיקה. בכל מקרה אחר ככל הנראה לא צריך להתייחס לנוכחותו, אבל אם תהיה עוד לידה, תצטרכי לקבל אנטיביוטיקה בזמן הלידה כמו בלידה האחרונה. אין לי ניסיון עם רפואה אלטרנטיבית ולכן אני לא יכולה לחוות דיעה בנושא. למיטב ידיעתי אין קשר בין החיידק לבין פטרת וגינלית. זיהומים פטרתיים חוזרים בנרתיק הם מטרד שכיח מאד, ואני ממליצה לך לקרוא את התשובות הרבות שנכתבו בנושא בפורטל שלנו: http://www.infomed.co.il/qIdx/cat_1_28_1_3.asp