יש לי כאב בצד ימין של רגל ימין בין הירך לקצה עמוד השדרה. ניסיתי את כל ה
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 11/08/2004
1 דקות קריאה
שאלה:

יש לי כאב בצד ימין של רגל ימין בין הירך לקצה עמוד השדרה. ניסיתי את כל התרופות ושום דבר לא עזר. זה כאילו יש לי פס שעומד בין הירך לעמוד השדרה. מה אפשר לעשות? האם מחטים סיניות יכולות לעזור?

תשובה:
הכאב בין הגב לירך ימין נובע קרוב לוודאי ממחלה ניוונית בעמוד השדרה והיצרות תעלת שורש העצב. יש לוודא אבחנה זו בהדמיה מתאימה. אין סכנה להידרדרות במצב מלבד הסבל והכאב. ניתן לטפל במצב באמצעות דיקור סיני, פיזיותרפיה ושיטת אלכסנדר. במידה ואין הטבה בטיפולים אלה ניתן לשקול עזרה ניתוחית.