דלג לתוכן

האם ויאגרה יכולה לגרום לעיוורון ועל שימוש בחולי לב

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 11/08/2005 תאריך עדכון: 17/11/2011
1 דקות קריאה

שאלה:

קראתי את הכתבה שלכם בנושא ויאגרה, והאמת שבסופו של דבר לא הבנתי, האם אדם עם בעיות לב או שעבר התקף לב, אדם שלוקח תרופות כגון enaladex , micropirin , יכול להשתמש בויאגרה? האם עליו לחשוש מעיוורון? אשמח לשמוע את תשובתכם בנושא.

תשובה:

לגבי העיוורון,כפי שנכתב בכתבה מדובר כרגע בדיווחים בודדים על מקרים של עיוורון באנשים שנטלו את התרופה. כדי להוכיח שתופעת לוואי מסויימת נובעת משימוש בתרופה, יש להוכיח שהתופעה קיימת באנשים שנוטלים את התרופה בשיעור גבוה יותר מאשר באוכלוסיה הכללית. אין הוכחה כזו לגבי ויאגרה ועיוורון. יש התווית נגד מוחלטת לנטילת ויאגרה לאנשים הנוטלים תרופות ממשפחת הניטראטים (תרופות הניתנות בעיקר למחלת לב איסכמית ולאי- ספיקת לב). התרופות שציינת אינן משתייכות למשפחת תרופות זו. כדאי להתייעץ עם רופא המשפחה בקשר לנטילת התרופה במקרה שלך.
רופאים בתחום
ד"ר אריה אשכנזי
ד"ר אריה אשכנזי נוירולוגיה
ד"ר משה עטיה
ד"ר משה עטיה נוירוכירורגיה
ד"ר יחזקאל לוי
ד"ר יחזקאל לוי עיניים
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו