סימנים כחולים על הרגליים
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 11/08/2007
1 דקות קריאה
שאלה:

בשלושת החודשים האחרונים אני מגלה סימנים כחולים על הרגליים שאני לא יודעת מהיכן הם מגיעים. פצעים שאני מקבלת נקרשים במהירות רגילה, כך שלא נראה לי שיש כאן בעיה של קרישה. כמו כן רזיתי מאד. תמיד שקלתי כ 49 ק"ג ועכשיו משקלי 44. כעת אני מיניקה תינוק בן שנה, וכולם נוטים להאמין שההרזיה, בקצב של קילוגרם לחודש, טבעית. האם יש קשר בין הדברים? והאם יש סיבה לדאגה או לבדיקה? יש לציין שאני מרגישה בריאה.

תשובה:
אני לא רואה קשר ישיר בין "הסימנים הכחולים" שאת מתארת לבין ההרזיה. אבל ייתכן שישנה איזו בעיה בתפקודי הקרישה או בתזונה שלך. אני מציעה לך להתחיל בבדיקות דם פשוטות הכוללות תפקודי קרישה. לאחר קבלת התשובות, המשיכי את הבירור אם יהיה בכך צורך. את כל זה את יכולה לבצע אצל רופא המשפחה שלך. בברכה, ד"ר נעמה ורבין - אינפומד