המשמעות של עליה בקראטינין אצל חולה סוכרת
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 11/08/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

יש לי סוכרת ואני מטופל בשנה האחרונה באינסולין באופן קבוע. אני סובל מלחץ דם גבוה ומרמה גבוהה של שומנים בדם. לאחרונה עשיתי שוב בדיקת תפקודי כליות, והתברר שרמת הקראטינין שלי גבוהה. מה ההשלכות של זה? מה זה אומר? ומה הדרכים לטפל בבעיה זו?

תשובה:
רמת הקראטינין בדם היא מדד לתפקוד הכליות. עלייה שלה מעידה על פגיעה בכליות. אך לא ציינת מהם הערכים הבסיסיים שלך, וכן מהו הערך החדש הגבוה יותר. עלייה בערכי הקראטינין יכולה להיגרם על ידי סיבות רבות, ביניהן סוכרת, תרופות מסוימות, מחלות גנטיות, זיהומים כרוניים של הכליה, מחלות אוטואימוניות, יתר לחץ דם. אין לי מספיק מידע לגבי המצב הבריאותי שלך, אם הסוכרת שלך מאוזנת, וכן אילו תרופות הינך נוטל באופן קבוע. אני מסיקה כי העלייה בקראטינין קשורה למחלת הסוכרת או ליתר לחץ הדם. אחד הסיבוכים הנפוצים של שתי מחלות אלו הוא פגיעה בכליות. לגבי ההשלכות והטיפול, אמליץ לך לפנות לרופא מטפל אשר מכיר אותך ואת ההיסטוריה הרפואית שלך, ולבצע מדידת לחץ דם וכן בדיקת HbA1C על מנת להעריך עד כמה הסוכרת מאוזנת ואם לחץ הדם שלך תקין. לאחר קבלת תוצאות אלו, יש לקחת בחשבון את הטיפול התרופתי ואם אחת התרופות אכן גרמה לעלייה זו, ואם כן - להחליפה. אם לחץ הדם או הסוכרת אינם מאוזנים, יש לדאוג לאזן אותם. בברכה, ד"ר קרן גלרון - אינפומד