צריבה במתן שתן המחייבת בירור
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 11/11/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

זה כשבוע יש לי צריבה במתן השתן. ביום-יומיים האחרונים מתווסף כאב קטן באשכים, כמין משיכה. עשיתי בדיקת שתן כללית והתוצאות היו תקינות, למעט רמת דם גבוהה מיקרוסקופית, בדרגה הגבוהה שבתוך הטווח. עשיתי אולטרסאונד של הכליות ודרכי השתן, הממצאים הראו כי אין לי אבנים. מה יכול להיות וכיצד לטפל?

תשובה:
צריבה בהשתנה מעידה בדרך כלל על דלקת השופכה (urethritis), היכולה להיגרם ממגוון סיבות. הסיבה השכיחה ביותר היא מחלה חיידקית, הנגרמת על ידי חיידק המועבר ביחסי מין כמו זיבה, כלמידיה וכדומה. סיבה שכיחה אחרת היא אכן אבן או "חול" בכליות. לאחר ששללת אבנים, אתה יכול לבצע בדיקת שתן מיוחדת כדי לשלול מחלות מין. אם אתה חבר בקופת חולים מכבי אתה יכול לעשות זאת דרך רופא המשפחה, ואם לא, אתה יכול לעשות זאת במרפאה למחלות מין ברחוב לוינסקי בתל אביב או במרפאה למחלות זיהומיות בתל השומר (טלפון לקביעת תור: 03-5304937). בברכה ד"ר איציק לוי רופא בכיר המרפאה לסיקור, מניעה וטיפול במחלות המועברות במגע מיני מומחה בפנימית, מחלות זיהומיות ומחלות המועברות במגע מיני