אבי רוצה לדעת איזה מזון אפשר לאכול, שלא יעלה את רמת הכולסטרול.
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 11/12/2002
1 דקות קריאה
שאלה:

אבי רוצה לדעת איזה מזון אפשר לאכול, שלא יעלה את רמת הכולסטרול.

תשובה:
כולסטרול הוא סוג של שומן בדם, שכאשר רמתו גבוהה הוא מסכן אותנו להתפתחות טרשת עורקים עם סיכון מוגבר להתקפי לב ושבץ מוחי. אנשים עם כולסטרול גבוה זקוקים לשינוי אורח החיים שלהם ושל התפריט היומי על מנת להפחית את רמת הכולסטרול. המזון חייב להיות דל שומן - לא לאכול הרבה שומנים מן החי- כלומר בשרים שמנים כמו בשר אדום או סטייקים, לאכול רק מוצרי חלב וגבינות רזות, לא להרבות באכילת מאכלים עתירי סוכר או פחמימות- עוגות, לחמים, פסטות. יש להרבות באכילת דגים ועוף, פירות וירקות. במקביל, ירידה במשקל ופעילות גופנית אף הן מסייעות מאוד לשמירה על מאזן שומנים תקין בדם ומפחיתות סיכון למחלות לב.