שימוש בתרחיץ לטיפול בפצעים בהריון
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 11/12/2007
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בשבוע ה-25 של ההריון. פעם בשלושה שבועות אני מורחת קרם בשכבה עדינה על פצעים שיש לי בפנים או פצע על הבטן. שם התרופה Neo-Medrol Acne Lotion. התרופה בשימוש חיצוני בלבד. פתאום נבהלתי שראיתי שזה מסוכן בהריון. האם העובדה שמרחתי על פצעים בבטן יכולה לפגוע בהתפתחות העובר?

תשובה:
התרחיץ שאת מתארת מכיל סטרואידים וחומר אנטיביוטי בשם נאומיצין. שני החומרים לא מומלצים ואף אסורים לשימוש בהריון, בעיקר כשמדובר בשימוש פומי (כלומר בנטילה דרך הפה) או ורידי. לגבי מריחה מקומית אין התווייה חד-משמעית שלא להשתמש בהריון, ובמינון ובתדירות בהם השתמשת בתרופה לא נראה שיש סיבה לדאגה, אבל אם אין הכרח, רצוי לא להמשיך להשתמש. בכל אופן, ככלל בהריון, השתדלי ליידע את הרופא המטפל לגבי כל תכשיר בו את משתמשת, למען הסר ספק. ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד