טיפול בכאבי שרירים אחרי קטיעת אצבעות
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 11/12/2007
1 דקות קריאה
שאלה:

עברתי תאונת עבודה בה נקטעו לי שלוש אצבעות ביד, ומאז אני סובל מכאבים עזים גם ביד וגם ביתר הגוף, ובעיקר בשרירי הידיים והרגליים. התחלתי לקבל טראמאדקס פעמיים ביום, 25 טיפות, וזה מאוד מאוד עוזר לי. למה אני מרגיש כאבים בשרירים? מה השפעת הטראמאדקס על הגוף לטווח הקרוב והארוך?

תשובה:
כאבי שרירים עשויים להופיע כתגובה לטראומה גופנית, לאו דווקא במקום הפגוע. לא ברור כמה זמן עבר מאותה תאונה, ולכן כדאי שתיגש שוב לבדיקה. לגבי הטראמאדקס, זוהי תרופה שנועדה לטיפול בכאבים בינוניים עד חזקים. התרופה יעילה כמו קודאין, אך הסיכון להתמכרות לטראמאדקס נמוך יותר. כמו כן, אין לה השפעה לטווח ארוך על הלב, והיא אינה גורמת לכיבים פפטיים (אולקוס) כמו נוגדי דלקת אחרים. תופעות לוואי מופיעות לרוב כאשר משתמשים בתרופה במינון גבוה ובהזרקה לווריד, וכוללים כאבי ראש, חולשה, הזעה, סחרחורות ועוד. במינון שאתה נוטל, לרוב אין בעיה. חשוב להפסיק את הנטילה באופן הדרגתי ולא בבת אחת, על מנת למנוע תסמיני גמילה. ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד