הפרעות בראיה שמחייבות בדיקה
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 11/12/2007
1 דקות קריאה
שאלה:

לאחרונה אני רואה מעין טיפות מבריקות בשדה הראיה שלי. זה קורה לי בעיקר במאמץ פיזי או במצב של קימה לאחר מנוחה. כמו כן, תמיד אני רואה משקעים, מעין חוטים וסלילים, שמופיעים לי באופן קבוע בראיה. האם תופעה זו ידועה? אני מודאגת.

תשובה:
ראיה של גופים שקופים ניידים בשדה הראייה (floating objects / floaters) היא תופעה ידועה ושפירה במרבית המקרים. העין שלנו בנויה בצורת כדור, ומרבית התוכן של הכדור הוא הגוף הזגוגי. זהו חומר דמוי ג'ל שקוף לחלוטין, הנמצא בין הרשתית, הנמצאת בחלק האחורי של העין, לבין העדשה, הנמצאת בחלק הקדמי של העין. הוא שקוף לחלוטין על מנת שיעביר את גלי האור בצורה האופטימלית וללא הפרעות. לעיתים נמצאים בתוך הגוף הזגוגי חלקיקים (כמו למשל תאים שנשרו או תאי דם בודדים). חלקיקים אלה נראים בשדה הראיה שלנו כגופים צפים. דרך תנועתם נובעת מתנועתם האיטית בתוך הגוף הזגוגי. התופעה מוכרת ויותר שכיחה בגיל המבוגר, שכן בגיל מבוגר מתגברת נשירת התאים. כל עוד תופעה זו מופיעה לעיתים בלבד, אין סיבה לדאגה. כאשר התופעה מופיעה לעיתים קרובות, כל יום, או שתדירות התופעה עולה בפתאומיות, או אם נלווים לתופעה גם ראיית אורות מבריקים - יש צורך בבדיקת רופא עיניים, מפני שמצבים אלה יכולים להעיד על מידה מסויימת של היפרדות רשתית. במקרה שלך, בשל העובדה שאת רואה "טיפות מבריקות" בנוסף ל-floaters, אני ממליץ לפנות לבדיקת רופא עיניים בהקדם על מנת לבדוק את הרשתית. רפואה שלמה ד"ר אמיר בר-שי - אינפומד