שלשולים יומיים ודימום מפי הטבעת
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 14/11/2005
1 דקות קריאה
שאלה:

אני גבר בן 28 שסובל מבעיות בבטן מעל לשנתיים. הבעיות באות לידי ביטוי בשלשולים על בסיס יומי, כאבי בטן, גזים, חוסר תיאבון ולפעמים דימום מפי הטבעת (נבדק - זה לא טחורים). במהלך החצי שנה החולפת אני בקשר קבוע עם קופת חולים שכרגע רק שלחה אותי לבדיקות הדם הרגילות (סוכר, כולסטרול, ספירת דם ...) ובדיקת צואה, והופניתי לגסטרואנטרולוג (אני עדין מחכה לתור). רציתי לשאול אילו עוד סוגי בדיקות אפשר לבקש או סוג של אבחנה ראשונית מכיוון שאני לא מקבל תשובות אלו מקופת החולים.

תשובה:
ללא ספק הסימפטומים שאתה מתאר מהווים פגיעה משמעותית באיכות החיים ודורשים התייחסות ובירור מעמיק. המצב שאתה מתאר הוא של שלשול כרוני שנלווים אליו הסימפטומים הנוספים שתיארת וייתכנו מספר אבחנות מבדילות: מחלות מעי דלקתיות (משתייכות לקבוצת מחלות אלה שתי מחלות: 1. מחלת קרוהן 2. דלקת כיבית של המעי הגס - Ulcerative colitis. תוכל לקרוא על מחלת קרוהן בהרחבה בפורטל אינפומד בקישור http://www.infomed.co.il/questions/q_121501_1.htm