התייעצות לגבי ניתוח הצרת קיבה
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 14/11/2007
1 דקות קריאה
שאלה:

משקלי כ-80 ק"ג, לאחר ירידות ועליות רבות במשך השנים, ואני שוקלת לעשות ניתוח להצרת קיבה. אני בריאה ולא סובלת משום מחלה. נמאס לי להמשיך לעלות ולרדת במשקל. האם הייתם ממליצים על ניתוח במקרה זה?

תשובה:
כמו בכל ניתוח, ישנם סיכונים שצריך לקחת בחשבון. הניתוח שאת מעוניינת לעשות מבוצע תחת הרדמה כללית, ואומנם סיכויי ההצלחה גדולים, אך עדיין צריך לקחת בחשבון את שהסיבוכים האפשריים כוללים זיהומים, קושי באכילה, נזילות וכדומה. עם זאת, לניתוח הזה אכן יש יתרונות לעומת ניתוחים אחרים ודיאטות. באופן כללי, הניתוח מיועד לאנשים השוקלים כ-45 ק"ג מעל משקלם הרצוי (אינני יודעת את הגובה שלך, אך תוכלי לחשב בעצמך בכמה גבוה משקלך מן המשקל המתאים לגובהך באמצעות מחשבון ה-BMI של אינפומד), ולאנשים עם מחלות שנלוות למשקלם העודף או הנגרמות כתוצאה ממשקלם העודף. ציינת כבר שאין לך מחלות נוספות, ולכן אינך בקבוצה זו. אני מבינה את הקושי הכרוך במשקל יתר ואת רצונך להיפטר ממנו, אך אולי מוטב, במקרה שלך, לנהל אורך חיים בריא יותר, המשלב פעילות גופנית ואכילת אוכל בריא. לא כדאי לעשות דיאטות גדולות, כי הרי קשה מאוד לעמוד בהן. זה לא קל, אך תרגישי הרבה יותר טוב. אם בכל זאת תרצי להמשיך לבדוק את אפשרות הניתוח, את יכולה תמיד להתייעץ עם רופא מנתח. ד"ר נעמה זנזורי - אינפומד