דלג לתוכן

מהם הסיכויים והסיכונים בניתוח להפרדת צלעות מחוברות?

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 16/11/2006
1 דקות קריאה

שאלה:

לבתי (בת 3 שנים) יש צלעות מחוברות בבית החזה. היא חייבת לעבור ניתוח בעוד חודש להפרדת הצלעות המחוברות - 2 צלעות ושתל בצלעות כדי שהריאה תגדל. ניתוח מסוכן? החלמה ? כאבים? הצלחה?

תשובה:

בשאלתך אינך מגדירה את שם מחלתה של בתך, האם היא נולדה עם צלעות מחוברות או שזה התפתח מאוחר יותר? האם ילדתך בריאה למעט בעיה זו? האם נטלת תרופות במהלך ההריון? האם זהו המום היחיד? משום שחסר מידע זה, יהיה קשה לענות על שאלתך. באופן עקרוני מומים בכלוב בית החזה ובצלעות בפרט, הינם מומים בעייתיים מבחינת התפתחות הריאות ותפקודן. גם במבוגרים בעיות בעמוד השדרה או בצלעות מובילות לפגיעה במבנה התלת- ממדי התקין של בית החזה, ובכך למחלות ריאה מגבלתיות (שקיימת מגבלה בהתנפחותן של הריאות), אולם במבוגרים אין את בעיית ההתפתחות, הואיל והריאות שלהם כבר בגודלן המקסימלי. בילדים הריאות עדיין בשלב התפתחות וגדילה, אי לכך חשובים מבנה תקין וגדילה תקינה של בית החזה, על מנת לאפשר אוורור תקין וחמצון הדם (תפקידן של הריאות). קשה לי לענות לגבי עד כמה הניתוח מסוכן ומה סיכויי הצלחתו, הואיל ואיני יודע מהו הניתוח המדוייק ומהי המחלה הבסיסית ממנה סובלת בתך. ניתוחים שונים הם בעלי סיבוכים שונים, עוצמת כאב שונה, זמן החלמה שונה והצלחות שונות. על מנת לדעת פרטים נוספים ספציפיים יותר, עלייך לשאול את הרופא המנתח. רפואה שלמה.
רופאים בתחום
 ענת פרידמן
ענת פרידמן פיזיותרפיה
ד"ר ודים קפולר
ד"ר ודים קפולר כירורגיה
פרופ' אבינועם אופיר
פרופ' אבינועם אופיר עיניים
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו