ערכים תקינים של בדיקות דם בהריון
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 16/11/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בהריון ראשון. בבדיקות דם אחרונות שערכתי התקבלו התוצאות הבאות: המוגלובין 11.5 המטוקריט 34.4 לימפוציטים 20.6 ברזל 73 B12 431 RBC 3.77 האם ערכים אלה נורמליים במצב של הריון? ובעיקר, מה משקפות תוצאות ההמטוקריט והלימפוציטים?

תשובה:
קודם כל שיהיה בשעה טובה! בדיקות הדם שערכת הן בדיקות שגרתיות, והערכים בהן תקינים. ההמטוקריט הוא מדד יחסי, המבטא את היחס בין נפח תאי הדם האדומים לכלל דגימת הדם. התוצאה היא באחוזים. הערכים התקינים אצל אישה נעים בין 38% ל-48% (יכולים להיות שינויים קלים בערכי בייחוס בין המעבדות) אולם בהריון יש "דילול יחסי של הדם" עקב עלייה בנפח הדם הכללי כתוצאה מההריון. על כן ערך ההמטוקריט נמוך מהרגיל, ועדיין נחשב למצב תקין לחלוטין בהריון. מידע נוסף על הבדיקה תוכלי למצוא באינדקס הבדיקות של פורטל אינפומד, כאן: http://www.infomed.co.il/medTest1.asp?tID=49