סימני זיהום בגלל עגיל באוזן
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 16/11/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

יש לי עגיל באוזן. מעל החור העליון, מסביב, יש מעין סימן חום בהיר שהתפשט מעט, כמו שיש כשמקבלים מכה, וקצת נפיחות. אני חוששת שזו דלקת, למרות שלא כואב לי ממש. מה לעשות? איך מטפלים? אני שמה כל יום 3 פעמים ביום בפנטן פלוס. אם זו דלקת, מה עושים? והאם אלה באמת תסמינים של דלקת?

תשובה:
הסימנים לזיהום הם אודם, נפיחות, חום ורגישות מקומית. אינני מבינה היכן נמצא העגיל, ומבלי לבדוק את האזור לא אוכל להגיד לך אם יש או אין זיהום. אם ישנה מוגלה, יש זיהום, ויהיה עליך להוציא את העגיל או לנסות טיפול אנטיביוטי. גשי לבדיקת רופא אם אחד מהתסמינים מופיע. בהצלחה. ד"ר נעמה זנזורי - אינפומד