נטילת אלטרוקסין ביום של בדיקת TSH בדם
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 17/11/2009
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 38, סובלת מתת-פעילות של בלוטת התריס ולוקחת אלטרוקסין במינון 50mg. האם ביום בדיקת רמת ה- TSH בדם עלי ליטול את הכדור, או שעדיף להימנע מנטילתו כמה ימים לפני הבדיקה, או שזה לא משנה?

תשובה:
רק ביום של בדיקת דם עדיף לקחת את הכדור אחרי הבדיקה, אך לא לדלג על מנה. בימים לפני כן אין שום בעיה לקחת כרגיל. ד"ר קרן מאיר-שפריר - אינפומד