רגישות לקור שגורמת להתנפחות האצבעות
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 20/11/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

כאשר אני נמצאת בעבודה ומדליקים שם מזגן, כמו בכל מצב אחר בו מתחיל להיות קריר, מתנפחות לי האצבעות בידיים ומופיעות נקודות אדומות ליד בסיס האצבעות. מה הבעיה שלי? האם זה רגישות לקור? איך אפשר לפתור את זה? גם אם תוכלו להפנות אותי לרופא המתאים זה יעזור, כי רופאת המשפחה אינה יודעת למה זה קורה!

תשובה:
אם התופעה מתרחשת רק במצב של קור, נראה שהבעיה היא רגישות לקור. עוד סיבות אפשריות הן בעיה בכלי הדם, תגובה אלרגית וכן הלאה. נסי לבדוק אם התופעה מתרחשת במצבים של קור בלבד. אם לא, כדאי לפנות לבדיקת רופא. בהצלחה. ד"ר נעמה זנזורי - אינפומד