יש לי כתמים חומים בעור. לפעמים הם מופיעים כבליטות חומות.לפני כ- 3 שנים ג
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 21/11/2002
1 דקות קריאה
שאלה:

יש לי כתמים חומים בעור. לפעמים הם מופיעים כבליטות חומות.לפני כ- 3 שנים גילו אצלי מלנומה. מידי שנה אני נבדקת אצל רופא עור והכל בסדר (בניתוח הצליחו להרחיק את הכל) . על הכתמים הרופא אומר שזה כלום. השאלה: למה הם מופיעים ואיך ניתן לסלק אותם?

תשובה:
ישנם כתמים חומים על גבי העור הנקראים לנטיגו, והם ביטוי להצטברות פיגמנט כתוצאה מנזק מצטבר בשל חשיפה לשמש. ניתן להסירם ע"י חנקן נוזלי או לייזר או תכשירים מבהירים המכילים את החומר HYDROQUINONE . כמו כן ייתכן שהבליטות הן נגע מסוג אחר - נבוס, שאותו הכי כדאי להסיר כירורגית, כך שניתן לקחת ממנו ביופסיה. מומלץ לגשת לרופא העור שאת אצלו במעקב ולבדוק באילו נגעים מדובר ומה ניתן לעשות מבחינה קוסמטית.