הטיפולים לקרע בגיד
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 21/11/2007
1 דקות קריאה
שאלה:

בכתף הימנית שלי יש "קרע מלא בגיד ספינטוס באזור אחיזתו הקדמי אל הגבשושית הגדולה. יש שינויים ניווניים במפרק הA/C. מודגם אקרומיון מסוג 2. הודגם חשד ל SLAP דרגה 2". המליצו לי על ניתוח. האם זהו הפיתרון היחיד לבעיות הכאבים בכתף?

תשובה:
על פי הממצאים, נראה שיש לך קרעים בלברום הסחוסי מסביב לכתף. (על ה-SLAP תוכל למצוא כאן: http://www.infomed.co.il/questions/q_072407_12.asp ). במקרים כאלה מומלץ על טיפול פיזיותרפי להקלה על הכאב, אך ישנם מקרים בהם נחוץ ניתוח לצורך תיקון הקרעים. ההחלטה אם לבצע ניתוח תלויה בבדיקה הפיזיקאלית וכן בביצוע בדיקות מקיפות (MRI או CT עם חומר ניגוד). ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד